X Please adjust your browser settings in order to opt out of cookies and review our Privacy Policy for more helpful information

Bolečine v vratu

Kaj so vzroki za bolečine v vratu? Kako zdraviti bolečine v vratu in kakšne so prednosti pripomočka B-Cure Laser?

Koliko uporabljamo vrat, se ne zavedamo, dokler ne pride do težav.

Bolečine v vratu so zelo pogosta težava in v preteklih nekaj letih je uporaba laserja nizke intenzitete postala priljubljen in učinkovit način zdravljenja po vsem svetu.

Približno 70 % ljudi doživi bolečine v vratu vsaj enkrat v življenju. Stalen pritisk na vratna vretenca med dolgo vožnjo, zaradi nepravilne drže pri sedenju za računalnikom, sedenja pod klimatsko napravo, dviganja težkih bremen in drugi dejavniki so lahko vzrok za bolečine v vratu in migrene in lahko povzročijo prenos bolečine v ramena, roke in podlakti.

Vzroki za bolečine v vratu

Številna obolenja, poškodbe in bolezni lahko povzročijo bolečine. Degradacija vratnih vretenc, nihajne poškodbe vratu zaradi hitrega premika glave v smeri naprej in nazaj ali zaradi zdrsa ploščice med vratnimi vretenci, pritisk na živec.

Bolečine v vratu lahko nastanejo tudi zaradi okužb, povezanih z grlom, limfnimi žlezami, meningitisom ali drugimi obolenji in zdravstvenimi stanji, kot so fibromialgija, polimialgija in artritis.

Kako zdraviti bolečine v vratu?

Bolečine v vratu lahko zdravimo s počitkom, vadbo, masažo, fizioterapijo, kiropraktičnimi posegi, akupunkturo, injiciranjem kortizona in anestetičnimi kremami.

Pripomoček B-Cure Laser za zdravljenje bolečin v vratu

Danes veliko pacientov blaži bolečine v vratu z izvajanjem terapije z laserjem nizke intenzitete (LLLT).

Raziskave so pokazale, da je LLLT učinkovita terapija za lajšanje bolečin v primeru poškodb mišic in kosti (Bjordal 2003; Marini 2010; Öz 2010) in artritisa (Brosseau 2005).

Dr. Roberta Chow z Univerze v Sydneyju, Avstralija, je pregledala podatke 16 nadzorovanih študij, v katerih je sodelovalo 820 ljudi, ki so bolečine v vratu zdravili s tehnologijo LLLT.

Ljudje, ki so imeli kronične bolečine v vratu in so se zdravili z lasersko tehnologijo, so imeli 4-krat večjo možnost za zmanjšanje bolečine kot tisti, ki so se zdravili s placebom.

»Rezultati terapije LLLT v tej študiji se lahko primerjajo z drugimi terapijami v splošni rabi in predvsem s farmakološkimi posegi, za katere je dokazov uspešnosti malo, stranski učinki pa so pogosti.« (The Lancet).

Bolečine v vratu so zdravstveno stanje, ki naj bi zaradi staranja prebivalstva naraščalo v ZDA in drugih državah, zato je zaželen način zdravljenja, ki ne temelji na zdravilih in nima očitnih stranskih učinkov.

Klinična študija za B-Cure Laser, ki so jo izvedli na Univerzi v Parmi v Italiji, je pokazala bistveno učinkovitost pripomočka B-Cure Laser pri zdravljenju sklepov.

B-Cure Laser za zdravljenje bolečin v vratu

B-Cure Laser omogoča inovativno nizkoenergijsko lasersko terapijo z energijo, primerljivo z nekaterimi profesionalnimi laserji, ki se uporabljajo na klinikah, v lahkem, prenosljivem pripomočku za domačo uporabo.

Izvajanje terapije je varno in učinkovito, z njo pa je mogoče doseči trajno odpravo bolečin.

Obnovitveno moč pripomočka B-Cure Laser zagotavlja napredna laserska tehnologija.

B-Cure Laser je treba nežno pritisniti ob kožo in s tem omogočiti energiji fotonov, da prodre v tkivo. To spodbudi telo, da začne proizvajati adenozin trifosfat (ATP), ki prenaša energijo znotraj celic. ATP reagira z različnimi biomolekulami znotraj celic in spodbuja normalno delovanje celic ter izboljšuje naravne procese v telesu.

Pacienti okrevajo po poškodbah mišic, kosti in živcev, saj se celice obnovijo hitreje in delujejo bolje.

Raziskave so pokazale, da uporaba pripomočka B-Cure Laser za zdravljenje bolečega kolena zagotovi celicam več energije za opravljanje njihovih nalog.

Terapevtski učinki LLLT (nizkoenergijska laserska terapija) vključujejo:

 • Povečano proizvodnjo adenozin trifosfata (ATP)
 • Povečano celično presnovo
 • Povečano proizvodnjo kolagena
 • Povečano proizvodnjo encimov
 • Povečano sintezo beljakovin
 • Izboljšan krvni obtok
 • Izboljšan limfni pretok in drenažo
 • Zmanjšanje vnetja

Vse to povečuje naravno zdravilno moč telesa in cilja na glavne vzroke bolečine ter hitro izboljša stanje.

B-Cure Laser je edinstven pripomoček zaradi žarka, ki zajame površino 4,5 cm2, kar omogoča enostavno, učinkovito in hitro zdravljenje različnih bolečinskih stanj.

B-Cure Laser je zdaj na voljo za domačo uporabo in je klinično dokazano učinkovit in varen. Terapija nima znanih stranskih učinkov in je neinvaziven način za zdravljenje mnogih ortopedskih stanj.

B-Cure Laser je namenjen vsem starostnim skupinam in ne zahteva uporabe zaščitnih očal.

Kakšne so prednosti pripomočka B-Cure Laser?

 • Možnost zmanjšanja kroničnih bolečin
 • Neinvazivno in nekirurško zdravljenje
 • Primeren za osebe vseh starosti
 • Brez znanih stranskih učinkov
 • Klinično preskušen v številnih študijah
 • Enostaven in varen za domačo uporabo

Dodatne študije, priporočila zdravnikov in pisma zahvale pacientov so na voljo na naslednji povezavi:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19913903

»Učinkovitost terapije z laserjem nizke intenzitete pri obvladovanju bolečin v vratu. Sistematični pregled in meta analiza randomiziranih in s placebom nadzorovanih preskušanj ali nadzorovanih preskušanj z aktivnim zdravljenjem«.

Roberta T Chow, Mark I Johnson, Rodrigo A B Lopes-Martins, Jan M Bjordal. Št. DOI: 10.1016 / S0140-6736 (09) 61522-1. The Lancet

Protokol zdravljenja

Postavite pripomoček pod ušesno mečico in izvajajte terapijo 8 minut.

Nato nastavite pripomoček za naslednjih 8 minut in izvedite terapijo na predelu pod ušesno mečico na drugi strani vratu.

Nato znova nastavite pripomoček za naslednjih 8 minut in ga postavite vzdolž vratnega predela hrbtenice. Na tem mestu izvajajte terapijo 8 minut, ne da bi pripomoček premaknili.

Izkušnje kažejo, da se bolečina zmanjša po nekaj dneh.

Za enostavno uporabo je na voljo prilagodljivo stojalo za stabiliziranje pripomočka, ki omogoča izvajanje terapije brez premikanja, da lahko laserski žarek prodre globoko v tkivo.

Za optimalne rezultate ponovite zdravljenje vsaj dvakrat na dan.

Postavite pripomoček na naslednja mesta; 6–8 minut za vsako mesto: po dolžini vzdolž vretenc

Na obeh straneh vratu, po dolžini, pod ušesno mečico, na predelu vdolbine za čeljustjo

Tri (3) mesta zdravljenja, skupno 18–24 minut na vsak sklop zdravljenja. Izvedite terapijo 2- do 4-krat na dan.

Za udobno zdravljenje oddaljenih in težko dosegljivih mest vam priporočamo uporabo prilagodljivega stojala za B-Cure Laser.

Kako zdraviti bolečine v vratu s pripomočkom B-Cure Laser?
recommended for you

Bolečine v čeljustnem sklepu

Read more

Rane

Read more

Bolečine v kolenu

Read more