X Please adjust your browser settings in order to opt out of cookies and review our Privacy Policy for more helpful information

Kaj je B-Cure Laser?

B-Cure Laser je zasnovan na tehnologiji terapije z laserjem nizke intenzitete (LLLT), znane tudi pod imenom terapija s hladnim laserjem, mehkimi laserskimi žarki, fototerapija ali fotobiomodulacijska terapija.

TEHNOLOGIJA

Kako deluje B-Cure Laser?

B-Cure Laser: Kako deluje? Tehnologija in inovacije

B-Cure Laser: neinvaziven in varen terapevtski pripomoček za domačo uporabo

B-Cure Laser je zasnovan na tehnologiji LLLT (laserski terapiji nizke intenzitete), znane tudi pod imenom terapija s hladnim laserjem, z mehkim laserjem ali fototerapevtskim laserjem. Aparat oddaja laserski žarek nizke intenzitete v območju 1–1000 mW. Gre za koherenten, monokromatski žarek svetlobe s specifično valovno dolžino, ki se premika le v eni fazi in v eno smer.

Kot pripomoček, ki je zasnovan na tehnologiji LLLT, B-Cure Laser namesto toplotnih, sproža fotokemične učinke na živo tkivo. Laser deluje na površino kože, pri tem pa istočasno prodira globoko v njeno tkivo in ga pri tem ne segreva in ne poškoduje.

Biostimulacija: ko živo tkivo absorbira lasersko svetlobo, se v celicah sprožijo biološke reakcije. V celicah nastanejo različne endogene kemične snovi, ki prek krvnega in limfnega pretoka potujejo v druge dele telesa. Tako učinki hladne laserske svetlobe niso samo lokalni ampak lahko delujejo tudi širše.

Zaščitna očala niso potrebna – široka porazdelitev energije zaradi inovativnega elektrooptičnega mehanizma omogoča uporabo pripomočka B-Cure Laser brez zaščitnih očal.

Nova patentirana kategorija v LLLT – inovativni elektrooptični mehanizem omogoča, da laserski žarek enotno zajame območje 4,5 cm², kar omogoča prost pretok laserskega žarka v tem celotnem območju.

TERAPEVTSKI UČINKI

Terapevtski učinki sevanja laserskega žarka nizke intenzitete so naslednji:

Povečana proizvodnja adenozin trifosfata (ATP)

Sproščanje endorfinov za lajšanje bolečin

Povečana celična presnova

Povečana proizvodnja kolagena

Povečana proizvodnja encimov

Izboljšan pretok krvi

Izboljšan limfni pretok in drenaža

Zmanjšanje vnetja

Molekule adenozin trifosfata

Glavni in najpomembnejši učinek laserske svetlobe na celice je pospešena proizvodnja adenozin trifosfata (ATP). Ta postopek se imenuje »biostimulacija«.

Molekule ATP najdemo v celicah vseh živih organizmov. Adenozin trifosfat se v živalskem in človeškem telesu sintetizira v majhnih celičnih organelih, imenovanih mitohondriji. V mitohondrijih se primarni vir energije celic – ATP – proizvaja z združevanjem kisika in sladkorja, pridobljenega iz hrane. ATP bi lahko opisali kot »nosilec ali prenašalec energije«. Molekule ATP imajo sposobnost izkoriščanja kemične energije, ki nastaja pri razgradnji živil, in prenašanja te energije prek celičnih membran za pretvorbo v »gorivo«, ki je potrebno za normalno delovanje telesa. Adenozin trifosfat pogosto imenujemo »molekularna valuta življenja«. Če oseba nima na voljo zadostne količine ATP, energija ne more doseči tkiv. To lahko povzroči različne zdravstvene težave, na primer dovzetnost za nalezljive bolezni, slabo celjenje ran, vnetja in otekanja.

B-Cure Laser dovaja svetlobno energijo v živa tkiva, ta postopek pa imenujemo tudi »fototerapija«. Slednje poveča vsebnost molekul ATP, s tem pa se po telesu prenese več energije in hranilnih snovi, kar vpliva na zdravo presnovo, dvig odpornosti in pravilno delovanje organov.

Pripomočke B-Cure Laser redno uporabljajo posamezniki, zdravstveni delavci in terapevti. Zasnovani so za lajšanje bolečin, zmanjševanje vnetij, hitrejše celjenje, pospeševanje obnavljanja tkiv, zmanjševanje nastanka brazgotinskih tkiv in izboljšanje mobilnosti ter hitrejše okrevanje po poškodbi ali kirurškem posegu.

Učinek na bolečine

Neprestana bolečina je v mnogih primerih posledica pritiskanja na živčna vlakna. Ta pritisk povzroča otekanje in vnetje v okolici prizadetega območja. B-Cure Laser lokalno dilatira (razširi) krvne in limfne žile, kar pospeši filtriranje in čiščenje vnetega dela in edema, s tem pa blaži pritisk na živec. Z zmanjšanjem pritiska se zmanjšajo bolečine, krvne in limfne žile pa lahko dovajajo energijo, ki je potrebna za celjenje oziroma zdravljenje prizadetega območja.

B-Cure Laser je učinkovit in varen pripomoček, ki je namenjen domači uporabi. B-Cure Laser ne povzroča stranskih učinkov in se lahko uporablja kot samostojen način zdravljenja ali v kombinaciji z drugimi konvencionalnimi terapijami, kot je fizioterapija.

CHOOSE THE RIGHT
DEVICE FOR YOU

 • B-CURE LASER PRO

  (14 Reviews)

  B-Cure Laser Pro je najnaprednejši model – več energije na terapijo.

  ✔ 24-mesečna garancija
  ✔ Brezplačna dostava
  ✔Dostava v 5 dneh – Zaradi pandemije COVIDA-19 lahko pride do zamud pri dostavi
  ✔ 60-dnevna garancija za povračilo denarja*

  *V skladu z našim pravilnikom o povračilih • B-CURE LASER CLASSIC

  (14 Reviews)

  Za lajšanje in sočasno zdravljenje kroničnih in akutnih bolečin, za uporabo v udobju vašega doma.

  ✔ 24-mesečna garancija
  ✔ Brezplačna dostava
  ✔ Dostava v 5 dneh – Zaradi pandemije COVIDA-19 lahko pride do zamud pri dostavi
  ✔ 60-dnevna garancija za povračilo denarja*

  *V skladu z našim pravilnikom o povračilih • Stojalo za B-Cure Laser

  (14 Reviews)