X Please adjust your browser settings in order to opt out of cookies and review our Privacy Policy for more helpful information

POGOSTA VPRAŠANJA

Pomembno je poudariti, da B-Cure Laser ne lajša samo bolečin, ampak lahko z njim pogosto odpravimo tudi vzrok težav.

Z B-Cure Laserjem pomagamo zdraviti akutne in dolgotrajne bolečine: revmatizem v kolenih, komolcih, križu, zgornjem delu hrbta, gležnjih in prstih, ortopedske težave, kot so osteoartritis, teniški komolec, bolečine v mišicah, zvini in vnetja kit.

Na področju dermatologije – rane, ki se slabo celijo, na primer:

  • diabetične rane,
  • opekline,
  • akne in
  • herpes simpleks.

Traja lahko od treh dni do treh tednov, da boste začutili izboljšanje. Ta čas se med posamezniki razlikuje in je odvisen od resnosti težave. Večina se pozitivno odzove na terapijo že po prvih nekaj dneh uporabe, v nekaterih primerih, kot je vnetje, pa je potrebnega več časa in potrpežljivosti. Večina ljudi se počuti bolje po prvi ali drugi terapiji.

Glede pogostosti izvajanja terapije: 6–8 minut na vsaki točki zdravljenja, dvakrat na dan bi moralo zadostovati za doseganje želenega učinka. V uporabniškem priročniku, ki ga prejmete skupaj z aparatom, najdete posebna navodila za vsako vrsto terapije.

Pri akutni bolečini lahko z zdravljenjem prekinete, medtem ko vam pri kroničnih bolečinah in vnetjih priporočamo postopno zmanjšanje izvajanja terapije na enkrat dnevno in zaključek zdravljenja po 30 dneh, da ohranite rezultate in preprečite ponovitev bolečin in/ali vnetja.

B-Cure Laser lajša bolečine in lahko pomaga odpraviti sam vzrok težave.

Nekateri zdravniki poznajo inovativni B-Cure Laser in/ali tehnologijo, na kateri je zasnovan, in ga tudi z veseljem priporočajo. Tehnologija se uporablja že več kot petdeset let, in sicer na številnih področjih medicine. Nekateri ortopedski kirurgi in/ali fizioterapevti so manj seznanjeni z novostmi ali pa zagovarjajo zdravljenje pacientov s »tradicionalnimi« metodami, ki so jih  obravnavali pri svojem študiju – peroralna zdravila ali zdravila za injiciranje, fizioterapija in kirurgija. Nekateri tudi ne vidijo razloga, da bi vam ponudili možnost »samozdravljenja« z  medicinskim pripomočkom B-Cure Laser.

Klinične študije dokazujejo pozitiven vpliv tehnologije z laserjem nizke intenzitete pri zdravljenju bolečin, ortopedskih stanj, vnetij, športnih poškodb in ran. Več kot 2000 publikacij – vključno z več kot 100 dvojno slepimi študijami – je potrdilo učinkovitost terapije z laserjem nizke intenzitete.

Učinkovitost B-Cure Laserja pri zdravljenju bolečin in ran je bila potrjena v petih dvojno slepih kliničnih študijah.

Pet kliničnih študij je še v teku.

Uspešna klinična študija*, v kateri je sodelovalo 90 pacientov, je pokazala, da je učinkovitost terapije z B-Cure Laserjem podobna kot pri zdravljenju z zdravili za lajšanje bolečin.

*Del Vecchio in sod., Joint-Related Pain (TMJ), Univerza La Sapienza, Rim, Italija.

Zdravljenje z B-Cure Laserjem je varno za vsakodnevno uporabo in je brez neželenih stranskih učinkov. Primerno je za osebe vseh starosti, od otrok do starejših ljudi, torej za vse družinske člane. Postopek zdravljenja je neinvaziven in neboleč.

Brez kontraindikacij za uporabo pri osebah, ki jemljejo zdravila, ali osebah z visokim krvnim tlakom, težavami s srcem, srčnimi  spodbujevalniki, oporami za vretenca v obliki ploščic ali sklepnimi vsadki (umetno koleno). V primeru hudega vnetja je morda pri njegovem zdravljenju občutek sklepa bolj poudarjen. Ta  občutek bo postopoma izzvenel, in sicer v trenutku, ko bo vnetje po nekajdnevnem izvajanju terapije minilo. V primeru vnetja priporočamo, da izvajanje terapije začnete postopoma (glejte uporabniški priročnik ali specifikacije).

Prvi dan začnite z 90-sekundno terapijo na vsakem prizadetem mestu, nato pa vsak dan uporabo podaljšajte za eno minuto, dokler ne dosežete želenega protokola šestih minut, dvakrat na dan.

Varnostna opozorila:

  • Nikoli ne usmerite laserskega žarka v oči.
  • Vedno je priporočljivo, da se prej posvetujete s svojim zdravnikom.
  • Če ste noseči, aparata ne uporabljajte za terapijo na trebuhu.
  • Če imate maligni tumor, aparata ne uporabljajte za terapijo na območju malignega tumorja.

B-Cure Laser uporablja tehnologijo, ki je medicinsko potrjena. B-Cure Laser je medicinski pripomoček razreda IIa z oznako CE 0197, za katerega sta dovoljenje izdali vladni agenciji Health Canada (Kanada) in ANVISA (Brazilija), medtem ko je samo tehnologijo LLLT potrdila ameriška Uprava za zdravila in hrano (FDA).

Danes je B-Cure Laser mogoče kupiti v več kot dvajsetih državah.

B-Cure Laser uporabljajo klinike za zdravljenje bolečine, vodilni zdravniki v večjih bolnišnicah in vodilni fizioterapevti.

Na trgu je več naprav, kot so: tens, ultrazvok, magneti, naprave za udarne valove, infrardečo svetlobo itd., ki so v prvi vrsti zasnovane za lajšanje bolečin, medtem ko lahko B-Cure Laser pomaga zdraviti tudi sam vzrok težave.

Pomen te razlike je v tem, da B-Cure laser neposredno vpliva na stopnjo prodora laserskega žarka in povečuje učinek zdravljenja.

B-Cure Laser je zasnovan za večletno delovanje. Zamenjavo treh baterij za večkratno polnjenje (AAA) priporočamo po približno osemnajstih mesecih.

Dioda (sestavni del, ki proizvaja laserski žarek) naj bi predvidoma delovala do 1000 ur v primeru stalne uporabe. Zamenjava diode z novo stane približno 150€.

V primeru okvare se obrnite na službo za pomoč strankam.

Vsi modeli B-Cure Laserja imajo dveletno garancijo

Seveda. Po izvedbi terapije na kolenu lahko nadaljujete na vratu, nato pa na primer zdravite opeklino na roki. Omejitev glede števila terapij ni, zdravljenje na določenem mestu pa lahko podaljšate na 15 minut. Priporočamo, da povsem ozdravite eno prizadeto mesto in nato nadaljujete na naslednjem, vsekakor pa lahko zaporedoma izvajate terapijo na več mestih.

B-Cure Laser je zasnovan na tehnologiji lahkih laserskih žarkov, kar pomeni, da gre za laser nizke intenzitete. Aparat ne segreva in ne hladi mesta aplikacije, ni invaziven in je povsem varen za  osebe vseh starosti in vse družinske člane. Pri izvajanju terapije ni potrebno uporabljati zaščitnih očal.

Aparat je potrebno običajno polniti vsakih nekaj dni, in sicer približno sedem ur oziroma čez noč, odvisno od obsega uporabe.

Ko je B-Cure Laser povsem napolnjen, se na zaslonu izpiše beseda »FULL« (polno). Poleg tega se nad številkama na desni strani zaslona prikaže polna črna črtica.

Ko je raven napolnjenosti baterij nizka, se črna črtica nad številkama na desni strani zaslona skrajša. Prav tako je treba baterije zamenjati vsakih dvanajst do osemnajst mesecev. Pri tem je pomembno, da uporabite baterije AAA za večkratno polnjenje!

Ko določite želeno mesto aplikacije, aparata med izvajanjem terapije ne smete več premikati, vse dokler ne preidete na zdravljenje naslednjega prizadetega mesta.

Aparata ne smete namestiti na oblačilo ali povoj ipd., ampak neposredno na kožo, razen pri odprtih ranah, ki jih je treba zdraviti z razdalje približno 1 cm od prizadetega mesta (ne preko  povojev), da ohranite potrebno raven higiene.

Pomembno je, da aparata ne pritiskate premočno na telo, saj se bo sicer delovanje prekinilo. B-Cure Laser je treba nežno in mirno postaviti pod pravim kotom na mesto, ki ga zdravite.

V primeru akutne bolečine priporočamo, da med vsako terapijo počakate pet minut in jo izvedete tolikokrat, kot je to mogoče. Pri zdravljenju dolgotrajne bolečine (kronične) priporočamo, da izvedete dve do tri terapije vsak dan in nato število povečate, če vam to ustreza. Pri B-Cure Laserju ni predoziranja.

Ta čas je določen, da se prepreči povečanje bolečine, ko pride do vnetja. Če po 90-sekundni terapiji ne občutite povečanja bolečine, priporočamo, da naslednjo terapijo že izvedete v celoti, tj. šest minut, dvakrat na dan. Če začutite bolečino, morate čas zdravljenja podaljševati postopoma, približno po eno minuto na dan za vsako prizadeto mesto, dokler ne dosežete predpisanih šestih minut.

Za vsako težavo obstajajo priporočena mesta za izvajanje terapije. Ta mesta so prikazana v načrtu zdravljenja v knjižici, ki je priložena aparatu. V primeru nejasnosti ali dvomov se obrnite na službo za pomoč strankam.

B-Cure Laserja med polnjenjem ne uporabljajte.

B-Cure Laser je varen za srčne bolnike in osebe s srčnim spodbujevalnikom.

Ni potrebno. Pritisnite in pridržite levi gumb za upravljanje in istočasno pritisnite glavni gumb za vklop. Ko hkrati sprostite oba gumba, s tem nastavite samodejno delovanje B-Cure Laserja.

B-Cure Laser lahko uporabljate ob izvajanju drugih načinov zdravljenja.

Ni razloga, da ne bi uporabljali pripomočka B-Cure Laser skupaj z antikoagulanti.

Aparata ne smete nikoli usmeriti neposredno v oči. Zaščitna očala sicer niso potrebna.

Vedno je priporočljivo, da se prej posvetujete s svojim zdravnikom.

Če ste noseči, aparata ne uporabljajte za terapijo na trebuhu.

Če imate maligni tumor, aparata ne uporabljajte za terapijo na območju malignega tumorja.

Garancija krije zamenjavo okvarjenih delov in popravilo. Ne zajema baterij in polnilca. V primeru okvare se obrnite na službo za pomoč strankam.

See more questions